Soorebase Talu mesi vastab kõikidele Eesti ja Euroopa Liidu poolt kehtestatud mee kvaliteedi nõuetele ning kõik inimesed, kes tegelevad Soorebase Talus meevõtu, selle vurritamise ja pakendamisega, on läbinud toiduhügieeni koolituse ning omavad kehtivat tervisetõendit!

Igal aastal peale meevõttu saadame oma meeproovi Eesti Keskkonnauuringute Keskuse laborisse, et saada kinnitust selle kvaliteedile.

Vaata Eesti Keskkonnauuringute Keskuse poolt tehtud :

2015. aasta mee analüüsiakti SIIT

2016. aasta mee analüüsiakti SIIT

2017. aasta mee analüüsiakti SIIT

2018. aasta mee analüüsiakti SIIT

Soorebase Talu ning tema mesilagrupid asuvad Välgi looduskaitseala külje all ning nektarit koguvad mesilased kevade ja suve jooksul erinevatelt õistaimedelt. Talu asub kaugel suurtest maanteedest ja asulatest ning 4000 hektari suurusest võimalikust korjealast moodustavad kultuurtaimedega kaetud intensiivmajandusega põllud alla 1%.

Kuigi kuldne ja voolav mesi võib tunduda õige ja värske igal aastaajal, siis targa meetarbijana tuleks siiski teada seda, et naturaalne eesti mesi peaks kristalliseeruma paari kuu jooksul peale meevõttu. Soovi korral saab mett jälle voolavaks teha, kui seda soojendada nii, et panna purk sooja,  40kraadisesse vette suletud kaanega sulama. Kõrgema temperatuuriga soojendamise korral võib mesi küll kiiremini sulada, kuid mee kasulikud omadused väheneda. NB! Õigesti soojendatud mesi kristalliseerub aja jooksul uuesti, kuid liiga kõrgel temperatuuril soojendatud mesi mitte.

Allpool toodud pildil on näha mee kristalliseerumisprotsess: vasakul pool on värskelt pakendatud täiesti vedel mesi; keskmises meepurgis on näha, et glükoosikristallid on moodustunud ning kristalliseerumisprotsess on käimas; parempoolses purgis on juba kristalliseerunud mesi.

Mett tuleks hoida pimedas, kuivas ning jahedas keskkonnas kindlalt suletud kaanega, et vältida mee niiskusesisalduse tõusu (mesi võib minna käärima) või ebaühtlast sulamist.